Rámen - japonská polévka

3. října 2016 v 20:40 | LUna |  Polévky

Japonská polévka - Rámen


Rámen je velice populární japonské jídlo. Jedná se vlastně o hutnou polévku, která slouží zároveň i jako hlavní chod.

Ingredience:
kuřecí vývar
2 lžíce rostlinného oleje
pórek
kořen zázvoru
2 stroužky česneku, rozmačkané
2 lžíce sójové omáčky
čínské nudle
1 větší kuřecí prsíčko
hlívá ústřičná
2 vajíčka, uvařená natvrdo
1 jarní cibulka, na plátky
sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:
Příprava vývaru:
Kuřecí maso dáme vařit ideálně do papiňáku, osolíme, opepříme a přidáme kořen zázvoru. Necháme vařit tak dlouho, dokud nebude maso hotové. Z vývaru vyndáme uvařené kuřecí maso. Přidáme rozdrcený česnek, olej. Vyndáme z vývaru kořen zázvoru a mezitím dáme do vývaru uvařit celé plátky hlívy ústřičné. Až je hlíva hotová (tak cca za 10 minut)přidáme lžíci sojové omáčky a dochutíme solí a pepřem (jeli to třeba).

Servírování:

V dalším hrnci dáme vařit čínské nudle a do hrnce přidáme sůl. Uvaříme si vajíčka natvrdo. Připravíme si na servírování jarní cibulku, kterou si nakrájíme na kolečka. Scedíme nudle a dáme si je do misek. Z vývaru vyndáme hlívu ústřičnou. Uvařená vajíčka překrojíme na půlku. Kuřecí maso nakrájíme na plátky. Nudle přelijeme vývarem (ale tak, aby neplavaly). Kuřecí maso položíme vedle sebe na nudle, naaranžujeme hlívu ústřičnou a vajíčko. Celé to zasypeme jarní cibulkou a můžeme podávat!!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama