Čočkový salát s žampiony

15. listopadu 2016 v 21:42 | Luna |  Vegetariánské

Čočkový salát s žampiony

Jedná se o lehkou a originální variaci. Osobně mám ráda třeba čočku na husto, ale i ta se časem omrzí a je třeba zkusit něco nového. Tak tady na to máte návod ;)

Ingredience:
100g čočky
2 lžíce ovlivového oleje
300g žampionu (očištěných a nakrájených na plátky)
2 stroužky česneku
chilli vločky nebo sušená chilli paprička
1 lžíce cintronové šťávy
čerstvá nebo sušená petržel
hrst rukoly (já ji zde nemám, ale dodá tomu šmrnc) :)
sůl, pepř
1 vejce
2 plátky toustového chléba

Postup:
Čočku si ideálně přes noc necháme namočenou, pokud si ji namočit nestihnete, tak se nic tragického nestane. Čočku dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, ale vyloženě neplavala. V hrnci čočku přivedeme k varu a necháme cca 25 minut vařit. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. Mezi tím si rozpálíme pánev a na olivovém oleji osmahneme žampiony. Osolíme je a opepříme. Jakmile jsou žampiony opečené, tak k nim přidáme rozdrcené stroužky česnečku a chilli vložky a necháme tak minutku restovat. Poté smícháme žampiony s čočkou, zakápneme olivovým olejem a lžicí cintronové šťávy a přidáme nasekanou petržel a rukolu. Vše dobře promícháme. Podáváme s opečným toustovým chlebem a volským okem.

Dobrou chuť!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Maestro Maestro | 2. ledna 2017 v 19:34 | Reagovat

Malé Thajsko v Praze
Thajská Restaurace Cafe Buddha
Přijďte nás vyzkoušet, Balbínova 19
http://balbinova.cafebuddha.cz/

Nejlepší asijská šéfkuchařka Sofia Smith se stala součástí místního skvělého týmu a rozšířila tak rodinný tým plný skvělých lidí. Sofii nemusíme nijak představovat, její práce a láska k asijské kuchyni už umlčela dostatek kritiků a uspokojila mnoho gurmánů.

Majitel Café Buddha chce přiblížit Orient Čechům …přes pět let se toulali po Asii, aby Vám tuto výjimečnou kuchyni mohli přiblížit. Učili se od pravých thajských babiček, které vaří již od svého dětství, vybrali jejich nejlepší starobylé recepty a přizpůsobili je k obrazu Café Buddhy.

Štěpán Návrat, majitel a šéfkuchař: "Během této cesty jsme získali tři celosvětová ocenění. To nejcennější „Thai Select“ jsme převzali na jaře přímo v Bangkoku při ThaiFexu od thajské ambasády, DITP… další od Royal Thai Embassy in Prague"

Thajská babička „Lucky“ a Štěpán Návrat, šéfkuchaři Café Buddha pro Vás připraví pravou gastro-zážitkovou cestu Asií, kdy ochutnáte starobylé „ancient“ recepty thajských babiček i novodobé recepty „pan-asian“...

2 Honza Honza | 5. února 2017 v 19:31 | Reagovat

Začal jsem žít zdravě, hodně mi pomohlo toto http://www.zdravilek.cz/category/vyziva-a-jidlo/

3 Shakefood Shakefood | 23. února 2017 v 20:44 | Reagovat

www.shakefood.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama