Florentinská polévka

15. listopadu 2016 v 21:03 | Luna |  Polévky
Florentinská polévka
Ingredience:
Listy špenátu (nebo protlak)
Tavený sýr (jakýkoliv obyčejný)
Olivový olej
Drcený kmín
Pepř
Sůl
Zeleninový bujón
Brambory
Česnek (cca 2 stroužky)
Hladká mouka
Mléko (nebo může být i smetana na zjemnění)
Rohlík (na krutóny)


Postup:
Nakrájíme cibulku a osmahneme na olivovém oleji. Přihodíme brambory nakrájené na kostičky a zalijeme to trochou horké vody. Přidáme špenát a chvíli to necháme vařit (tak minutu). Dolijeme do půlky hrnce vodu a přidáme dle chuti: sůl, pepř, drcený kmín a zeleninový bujón. Necháme vařit, dokud nezměknou brambory. Poté přidáme tavený sýr. Necháme na mírném ohni vařit, tak aby se sýr rozpustil. Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujeme. Dáme zpět na plotnu a v hrnku si rozmícháme mouku s mlékem. Poměr mouky a mléka zvolíme podle toho, jak chceme mít polévku hustou. Necháme polévku přejít varem (hlavně to neustále míchejte, nebo se to přichytne k hrnci!!!) a přidáme 2 stroužky česneku a polévka je hotová.
Na závěr osmahneme na pánvi rohlík a můžeme podávat! :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama