Zapečený chřest

27. dubna 2017 v 19:54 | Luna |  Hlavní jídla

Zapečený chřest


Ingredience:

zelený chřest
schwardvalská šunka
sýr čedar
brambory

Na salát:
cherry rajčátka
1 šalotka
čerstvá petrželka
sůl, pepř, citron, olivový olej

Postup:

Chřest zbavíme spodních částí (ty jsou zdřevnatělé a nechutnají dobře - spodní konce odlomíme). Chřest necháme vařit v osolené vodě cca 2 minuty. Poté ho z vody vyndáme a necháme zchladnout. Uvařený chřest zabalíme cca po 3 výhoncích do šunky a položíme do pekáče vystlaného pečícím papírem. Na vrch zamotaného chřestu nasypeme nastrouhaný čedar a dáme péct na 150 stupňů na 5 až 10 minut.

Salát
Cherry rajčátka si nakrájíme na půlky a dáme do misky. Přidáme nasekanou šalotku, petrželku, malou lžičku olivového oleje. Dle chuti přidáme kapku citronové šťávy, sůl a pepř.

Hotový chřest podáváme s rajčatovým salátkem a vařenými brambory. Na ozdobu můžeme použít třeba jarní cibulku a polníček.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama