Šťovíkový boršť

27. července 2017 v 14:07 | Luna |  Polévky

Šťovíkový boršť

Ingredience:

Šťovík
Brambory
1 nebo 2 vejce
hladká mouka
máslo
ocet


Postup:

Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit, osolíme, opepříme - přidáme drcený kmín. Ve vedlejším hrnci si zatím necháme uvařit na tvrdo vajíčka. Po chvíli přidáme šťovík a vše necháme vařit do změknutí. V rendlíku si uděláme jišku z rozpuštěného máslo a hladké mouky. Po vychladnutí přidáme jišku do polévky a necháme projít varem. Nakonec vše dle chuti dosolíme a pokud je méně šťovíku, tak přidáme trochu octa. Přidáme nakrájené vajíčko a můžeme servírovat.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Míša | traveldiary.blog.cz Míša | traveldiary.blog.cz | E-mail | Web | 27. července 2017 v 14:13 | Reagovat

Tak tohle by mě asi normálně nenapadlo, ale může to mít zajímavou chuť :)

2 Monika-Luna Monika-Luna | 27. července 2017 v 14:41 | Reagovat

je to dobré, šťovík je obecně takový nakyslý, ale vařením se to strhá ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama