Losos s citrónovým bulgurem

5. října 2017 v 12:48 | Luna |  Hlavní jídla
Losos s citrónovým bulgurem

Ingredience:

FILET
- losos
- chilli paprička
- rozmarýn
- olivový olej
- jeden citron
- sůl,pepř

CITRONOVY BULGUR
- bulgur
- cibule (šalotka)
- petržel
- pórek
- tymián (sušený)
- citron
- sůl,pepř

Postup:
Lososa opláchneme a potřeme olivovým olejem a šťávou z citronu. Ochutíme solí a pepřem a přidáme na vrch pokrájenou chilli papričku. Na vrch dáme na ozdobu i chuť tymián v celku (pokud není tak posypeme sušeným). A dáme péct do trouby na 180 °C 10-15 minut (lososa podlejeme trochou vody).

Mezitím si dáme vařit bulgur v osolené vodě. Vaříme do změkknutí a poté stáhneme z plotny. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm podusíme cibulku. Přidáme bulgur a vše ochutíme, solí, pepřem, a šťávou z citronu. Přidáme sušený tymián petržel a na ozdobu přidáme čertvý porek.


Podáváme s ledovým salátem ochuceným solí, pepřem, olivovým olejem a trochou citronové šťávy :) dobrou chuŤ!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama